prim_sighisoara

Ziua Eroilor, la Sighișoara

Ziua Eroilor, la Sighișoara

prim_sighisoara

Ziua Eroilor, la Sighișoara

 

Cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost proclamată ca fiind Ziua Eroilor, zi de sărbătoare naţională a poporului român în care clopotele bisericilor bat pentru cinstirea eroilor neamului.

Conform tradiției, și în acest an, respectând normele impuse de contextul epidemilogic, vom marca Ziua Eroilor. În data de 28 mai 2020, de la ora 12.00 la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”, după Sfânta Liturghie, va avea loc  slujba de pomenire a eroilor neamului românesc.

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional", în Ziua Înălţării Domnului. Anul acesta, ceremoniile militare și recitalul Fanfarei Sighișoara nu vor mai putea avea loc dat fiind contextul epidemiologic, dar vom  marca această zi prin pomenirea eroilor neamului românesc.