Domino

Turism

Parte a Patrimoniului Universal UNESCO, Cetatea medievală Sighişoara este un punct de atracţie pentru turiştii din întreaga lume care vin să-i descopere farmecul descris în cronici şi recreat în timpurile moderne în cele mai neaşteptate moduri.    

Aşezarea geografică îi conferă Sighişoarei un rol de poziţie cheie pe valea Târnavei Mari, fiind un punct de intersecţie al principalelor drumuri, precum şi un important nod de cale ferată.

În valea largă a Târnavei Mari, se ridică Dealul Cetăţii, de pe care coboară oraşul şi care este înconjurat ca un adevărat brâu de dealuri mai înalte. Aceste dealuri cu păduri, îmbracă în fiecare anotimp alte culori: de la albul zăpezii la ruginiul frunzelor de toamnă. Toate acestea, dar nu numai, dau Sighişoarei un farmec aparte, care îi invită pe cei care trec pe aici să facă un popas pentru a se bucura de priveliştea, liniştea şi frumuseţea locurilor. Pentru cei ce îndrăgesc drumeţiile, sportul în aer liber ori vânătoarea – Sighişoara şi împrejmuirile ei oferă condiţii excelente.

În decursul timpului, pe străduţele înguste şi-au purtat paşii personalităţi mai mult sau mai puţin celebre. Dintre acestea, cea mai importantă desigur este aceea a fiului lui Mircea cel Bătrân, voievodul Ţării Româneşti – supranumit Vlad Dracul - membru al Ordinului Dragonului, care între anii 1431-1436 a locuit în Cetatea Sighişoarei.

Astăzi, vechea Cetate – cu turnuri semeţe şi ziduri sumbre dar ospitaliere, ce se înalţă vertical spre veacurile care vin, păstrând grijuliu între zidurile sale bătrâne case policrome descrise cu generozitate în filele cronicarilor, învechite de istoria vremurilor – este considerată a fi singura cetate medievală locuită în întregime din Europa.

Ospitalitatea locală este transpusă în numeroasele hoteluri, pensiuni şi restaurante care îşi întâmpină oaspeţii cu servicii la cele mai înalte standarde de calitate.

 Vă aşteptăm cu drag să ne fiţi oaspeţi!