prim_sighisoara

Se redeschide Creșa Sighișoara

Se redeschide Creșa Sighișoara

prim_sighisoara

Venim în sprijinul părinților: Se redeschide Creșa Sighișoara!

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara, întrunit în ședință miercuri, 24 iunie, a aprobat propunerea Direcției  de Asistență Socială Sighișoara care prevede redeschiderea Creșei pe perioada vacanței de vară 2020, începând cu data de 1 iulie 2020.

“Cu respectarea măsurilor necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, prevăzute prin Ordinul ministrulului sănătății, ministrului educației și cercetării și ministrului muncii și protecției sociale nr. 1.076/4.518/3.936/2020 , am propus reluarea activitătii Creșei din cadrul Direcției de Asistență Socială Sighișoara.  Creșa din cadrul Direcției  de Asistență Socială Sighișoara oferă servicii de îngrijire, supraveghere si educație pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 3 ani. Ne-am asigurat că se iau măsurile de protecție necesare: asigurarea materialelor pentru dezinfectare și igienă, privind asigurarea apei potabile, măsuri de igienă la intrarea în creșă, de igienă și comportament  în timpul desfășurării procesului educativ, asigurarea triajului epidemiologic copiilor la intrare și instructajul părinților,” primar Ovidiu- Dumitru Mălăncrăvean.

Pentru a frecventa creșa pe perioada vacanței de vară 2020, părinții/reprezenții legali ai copiilor vor depune în perioada 25 iunie-30 iunie 2020(ora 12.00), la Direcția de Asistență Socială Sighișoara o cerere - declarație pe propria răspundere, conform modelului anexat.

         Admiterea copiilor pentru a frecventa creșa se face în ordinea depunerii cererilor, în limita celor 15 locuri disponibile  și vor fi admiși cu prioritate copiii ai căror părinți/reprezentanți legali sunt încadrați în muncă și a căror prezență zilnică la locul de muncă este necesară fiind necesară includerea elevilor într-un sistem de îngrijire.

         Informații suplimentare pentru înscrierea la Creșa Sighișoara pot fi obținute de la          Direcția de Asistență Socială, Piața Muzeului, Nr. 7, tel. 0265 77.12.80, e-mail: das@sighisoara.org.ro