prim_sighisoara

Pregătiri pentru începerea, în siguranță, a anului școlar, în unitățile de învățământ sighișorene

Pregătiri pentru începerea, în siguranță, a anului școlar, în unitățile de învățământ sighișorene

prim_sighisoara
Pregătiri pentru începerea, în siguranță, a anului școlar, în unitățile de învățământ sighișorene
Scenarii pentru începerea anului școlar
Toate unitățile școlare din municipiu se pregătesc intens, în aceste zile, pentru începerea noului an școlar,  în condiții de siguranță pentru elevi și profesori.
Primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a avut astăzi o întâlnire cu o parte dintre directorii unităților de învățământ, mâine urmând a avea noi întâlniri..
“Sănătatea copiilor noștri este pe primul plan.  Școala începe luni, 14 septembrie și cu toții, elevi și părinți deopotrivă, ne dorim să avem  un an școlar reușit, în ciuda restricțiilor impuse de noua realitate epidemiologică în care trăim. Ne-am asigurat și astăzi că școlile sighișorene sunt  pregătite și voi avea și mâine întâlniri cu reprezentanții celorlalte unități de învățămât. Le mulțumesc colegilor, cadre didactice pentru dăruirea lor,  pentru că fac tot ce pot pentru ca elevii să vină la școală fără grija îmbolnăvirii, într-un mediu sigur, igienizat, cu respectarea tuturor regulilor în vigoare. “ Primar, Ovidiu-Dumitru-Mălăncrăvean.
Școlile și liceele sighișorene sunt pregătite cu necesarul de măști de protecție, dezinfectanți, fiind realizate amenajările pentru respectarea  regulilor de distanțare fizică, Primăria punând la dispoziție spații pentru școlile care au avut nevoie, până acum, Școala Gimnazială "Victor Jinga"  apelând la un astfel de spațiu pentru amenajarea unei săli de  clasă
Școlile sighișorene au realizat mai multe lucrări pe perioada vacanței pentru începerea în condiții de siguranță a activității.
La Liceul Tehnologic nr 1 pe perioada verii s-au igienizat sălile de clasă și s-au zugrăvit,  atelierul de mecanică a fost amenajat pentru respectarea regulilor de distanțare fizică iar două clase vor fi relocate din sălile de curs, una în atelierul de confecții și alta în spațiul alocat profilului servicii, pentru asigurarea normelor de distanțare.
Și la Școala Gimnazială ,,Miron Neagu” au fost reamenajate sălile de clasă, s-au reparat streașinile și s-au efectuat lucrările de igienizare, iar pentru începerea în condiții de siguranță a anului școlar s-au realizat circuitele de acces, urmând ca în unitatea să fie realizat triajul epidemiologic.
La Școala Gimnazială ,,Aurel Mosora” au fost realizate mai multe lucrări pe parcursul verii: a fost înlocuită tâmplăria, zugrăvite mai multe săli de clasă la școală și grădiniță iar unitatea a fost dotată cu sistem de supraveghere video și se lucrează acum la implementarea unui sistem de acces wireless gratuit în unitate.
La Școala Gimnazială ,,Radu Popa” au fost realizate lucrări de igienizare, zugrăvit săli de clasă și holuri și au fost reparate scările de acces în unitate, iar la Școala din Hetiur, structură a acestei școli au fost realizate lucrări de reparații capitale la sala de clasă. Și la Școala Gimnazială ,,Radu Popa” a fost instalat sistem WI-Fi gratuit și au fost achiziționate șapte laptopuri pentru desfășurarea activității.
La Școala Gimnazială ,,Victor Jinga” au fost realizate pe parcursul verii lucrări de dezinsecție și deratizare, igienizări și zugrăveli interioare, lăcuiri ale parchetului sălilor de clasă. Școala se mândrește cu table interactive în fiecare sală de clasă și cu sistem de supraveghere video.
Pentru siguranța elevilor, în noul an școlar, dat fiind și contextul epidemiologic, primarul municipiului Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a propus un proiect de hotărâre pentru înființarea de cabinete medicale în două școli sighișorene și angajare a două asistente medicale.
Școlile sighișorene vor începe anul școlar 2020-2021, în conformitate cu scenariile de funcționare stabilite prin Hotărârea CJSU Mureș nr 20/10.09.2020, astfel:
Școala Gimnazială "Radu Popa" - scenariu verde+ galben
Școala Gimnazială "Aurel Mosora" - scenariu verde
Școala Gimnazială "Miron Neagu" - scenariu verde
Școala Gimnazială "Victor Jinga" - scenariu verde+ galben
Școala Gimnazială "Zaharia Boiu" - scenariu verde
Colegiul Național "Mircea Eliade" - scenariu verde+ galben
Liceul Teoretic "Joseph Haltrich" - scenariu galben
Liceul Tehnologic nr. 1 Sighișoara- scenariu verde
CSS Sighișoara- scenariu verde