prim_sighisoara

Pregătim  începerea, în siguranță,  a anului școlar în Sighișoara

Pregătim începerea, în siguranță, a anului școlar în Sighișoara

prim_sighisoara

Pregătim  începerea, în siguranță,  a anului școlar în Sighișoara

Sănătatea este prioritară!

 

Dorim,  ca în condiții de siguranță cât mai mulți copii să meargă la școală

Ordinea pe care trebuie să o avem în vedere este : siguranța copiilor și educația.

În funcție de contextul epidemiologic trebuie luate  măsurile sanitare și de protecție, de organizare a activității pentru începerea noului an școlar în condiții de siguranță pentru prevenirea/limitarea îmbolnăvirilor cu Sars Cov2. În acest sens am invitat cadrele didactice la o întâlnire comună pentru a analiza și sintetiza nevoile și a găsi soluții.

Trebuie să ne asigurăm că de la venirea elevului în școală și triajul lui și până la plecarea de la cursuri avem asigurate condiții de siguranță și că și personalul didactic și auxiliar este protejat.

Împreună cu directorii unităților de învățământ ne-am asigurat că putem asigura învățământul sighișorean în actualul context respectând procedurile metodologiei-cadru elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Reluarea activităţilor didactice, în condiţii de siguranţă sanitară, trebuie să fie prioritară pentru clasele terminale, a 8-a și a 12-a,  a căror elevi au nevoie de o atenție deosebită date fiind examenele de final de an școlar pentru care vor trebui să se pregătească.

Pentru ceilalți elevi, am  discutat despre implementarea sistemului hibrid: școală-online, o săptămână școală, o săptămână sistem online.

Dacă vor fi necesare spații suplimentare pentru procesul educațional, am identificat unele disponibile astfel încât un număr cât mai mare de elevi să poată merge la școală.

Școlile sighișorene au acces la internet și ne-am asigurat că există și platformele digitale pe care să poată desfășura procesul educațional începând cu 14 septembrie.

Ne-am asigurat că se iau măsurile de protecție necesare: asigurarea materialelor pentru dezinfectare și igienă, privind asigurarea apei potabile, măsuri de igienă la intrarea în unitate, de igienă și comportament în timpul desfășurării procesului educativ.