prim_sighisoara

La mulți ani, dragi învățători!

La mulți ani, dragi învățători!

prim_sighisoara

La mulți ani, dragi învățători!

În data de 5 iunie, sărbătorim Ziua Învățătorului, care coincide cu data de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iunie 1779 — 17 septembrie 1823). Cu această ocazie, primarul municipiului Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a transmis un mesaj de felicitare învățătorilor care prin răbdarea lor modelează caractere.

“Dragi învățători, astăzi e ziua dumneavoatră, a celor care cu dăruire și răbdare modelaţi tinere caractere. Sunteți cei care de pe băncile şcolii formați generaţii educate şi instruite. Dumneavoastră, învățătorii sunteți cei care ne-ați transmis nouă și transmiteți și copiilor noștri lecția vieții și pentru aceasta vă mulțumim.
Anul acesta Ziua Învățătorului ne găsește într-o perioadă dificilă, cu provocări și în plan profesional, de adaptare la noile cerințe. Nu trebuie să ne pierdem speranța că lucrurile se vor așeza pe făgașul lor firesc, și să găsim resursele motivaționale necesare pentru a merge mai departe.
Pentru dascăli, ziua de 5 iunie este un prilej de sărbătoare, de regăsire a resorturilor care dau aripi, este momentul în care fiecare culege roadele muncii și privește cu optimism spre viitor.
Transmit cuvinte de mulțumire pentru munca și răbdarea dumneavoastră, învățătorilor care sunteţi în activitate, dar şi celor care au argint la tâmple și care v-ați dedicat ani din viață acestei frumoase profesii.
De Ziua Învăţătorului, vă doresc sănătate şi putere de muncă, satisfacţii profesionale şi linişte sufletească !
La mulți ani, dragi dascăli!

Prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara.