prim_sighisoara

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CU PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR, LUDOVIC ORBAN

Primarul Municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan – Iulian a avut, în data de 5 martie 2021, o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Șoseaua de centură a Municipiului Sighișoara și completarea proiectului de drum expres Teiuș-Blaj cu tronsonul Blaj-Sighișoara, acestea au fost principalele teme de discuții.

La întâlnirea pe care am avut-o cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, au participat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și viceprimarul municipiului Mediaş, Dan Sima.

Împreună am susținut demersul inițiat de reprezentanții ADR CENTRU de a susține completarea proiectului de drum expres Teiuș-Blaj cu tronsonul Blaj-Sighișoara. Astfel, se leagă  localitățile din bazinul Târnavelor la cele două rute de interes European: Autostrada A1 și Autostrada A3. În prezent, nicio autostradă nu traversează zona Târnavelor, aferentă județelor Alba, Sibiu și Mureș, iar puținele drumuri naționale sunt depășite de volumul în creștere rapidă al traficului auto.

De asemenea, am apreciat includerea „Variantei de ocolire a Sighișoarei” în cadrul Bugetului Național și am subliniat încă o dată cât de necesară este realizarea acesteia cât mai repede, posibil. ”, a declarat primarul municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan – Iulian.