prim_sighisoara

Începe distribuirea pachetelor alimentare acordate de UE

Începe distribuirea pachetelor alimentare acordate de UE

prim_sighisoara

Începe distribuirea pachetelor alimentare acordate de UE

Luni, 27 iulie, în Sighișoara va începe distribuirea pachetelor alimentare acordate prin Programului operaţional - Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD). Acțiunea va fi efectuată prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Sighișoara.

Beneficiarii acestui program sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei şi persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale. La nivelul municipiului  Sighișoara sunt eligibile 284 de familii si persoane singure  beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei. În funcție de numărul de pachete rămase după distribuirea către cele două categorii va fi întocmită lista cu persoanele aflate în situație de risc în evidența Direcției de Asistență Socială.
          Ajutorul alimentar constă în 5 kg de făină, 4 kg de mălai, 4 l de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve de 300 g cu carne de vită, 3 conserve de 300 g cu carne de porc, 5 conserve de 200 g cu pateu de ficat, 2 borcane de 720 ml cu compot de fructe, 1 borcan de 360 g cu gem de fructe şi 1 borcan de 360 g cu gem de fructe dietetic.

Pachetele vor fi distribuite la sediul din str. Cloșca nr 34, în intervalul orar 10.00-13.00.